Roy Schuurman

Roy Schuurman is BosBalans. Vanuit zijn gedrevenheid en liefde voor het bos, vindt hij het evenwicht tussen lange termijn bosvisie en korte termijn acties. Roy durft buiten de hokjes te denken om nieuwe inzichten op te doen zonder oude zekerheden overboord te gooien. Door zijn ervaring - van bosarbeider tot bosbeheerder - overziet hij het geheel en is hij de juiste partner om uw bos een waardevolle toekomst te bieden. Zodat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van alle waarden in het bos. 

Van toen tot nu...

Roy is de zoon van een timmerman. Hout heeft daardoor altijd een belangrijke plaats in zijn leven gehad.  Zijn passie voor bos deed hij in zijn puberjaren op in de bossen van de landgoederen rond zijn woonplaats Hoonhorst in het Overijssels Vechtdal. Roy heeft na zijn MBCS bosbeheer opleiding in Velp zo'n 8 jaar gewerkt als bosarbeider 'aan de zaag'. Zijn drive om meer te willen weten over hoe bos werkt, leidde hem terug naar school. In 2008 rondde hij zijn HBO opleiding bos- en natuurbeheer op Larenstein af.

De afgelopen 7 jaar was Roy met veel plezier bos- en natuurbeheerder op het grootste landgoed van Nederland: Landgoed Twickel. Sinds 1 april 2018 werkt Roy als zelfstandige, omdat hij zijn ervaring, kennis en eigentijdse kijk op bosbeheer graag wil delen met andere boseigenaren.

Roy weet hoe je een boom omzaagt, maar ook welke producten je er uit kunt halen. Hoe je kunt sturen in bosontwikkeling, welke potenties bossen (en bosbodems) hebben. Roy geniet van het continue leerproces dat hij als vakman ervaart. Hij houdt ervan om wetenschap en theorie in de beheerpraktijk te vertalen. Zijn praktijkervaring en nieuwe inzichten in het vakgebied verbindt Roy om nieuwe wegen voor bosontwikkeling en bosbeheer in te kunnen slaan. 


Dsc 0845

Roy

Sparren of een boompje opzetten?
06 - 54 69 34 44
Neem contact op met Roy